Húsvéti répasüti

Húsvéti répasüti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1,5 bögre cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
  • 1 bögre olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 50 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg darált dió vagy mandula
  • a díszítéshez:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • színes cukor tojások
  • darált pisztácia
  • (a bögre 2,5 dl-es)
  • 4 db tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1,5 bögre cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
  • 1 bögre olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 50 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg darált dió vagy mandula
  • 2 evőkanál porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • színes cukor tojások
  • darált pisztácia

Elkészítés:

A répát sajt- vagy almareszelőn lereszeljük. A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásokat, az olajat, a cukrot, és a vaníliás cukrot egy másik tálba tesszük, és keverőgéppel jól kikeverjük, majd a lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük. Belekeverjük a diót, a sárgarépát, és a reszelt citromhéjat is.

A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses üzemmódban) kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba!). Hűlni hagyjuk.

A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és a mascarponés krémbe forgatjuk. A krémet habzsákba töltjük, majd a felszeletelt répasüti tetejére ízlés szerint habrózsákat nyomunk belőle. Színes cukortojásokkal és darált vagy apóra vágott pisztáciával díszítjük

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti