Húsvéti pillecukros muffin

Húsvéti pillecukros muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 bögre cukor
  • 3/4 bögre olaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre darált dió
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • rumaroma
  • vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 1 csomag pudingpor
  • 1 bögre tej
  • cukor
  • 15 dkg pillecukor
  • 1 púpozott kanál porcukor
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • ételszínezék
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 bögre cukor
  • 3/4 bögre olaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre darált dió
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • rumaroma
  • vanília aroma
  • 1 csipet
  • 1 csomag pudingpor
  • 1 bögre tej
  • cukor
  • 15 dkg pillecukor
  • 1 púpozott kanál porcukor
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • ételszínezék

Elkészítés:

Összekeverem a tészta alapanyagait (1 bögre liszt, 1/2 bögre cukor, 3/4 bögre olaj, 1 bögre tej, 1 bögre darált dió, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, rumaroma, vanília aroma, 1 csipet só). A pudingot sűrűre főzöm. Egy muffinformába adagolok 1 evőkanálnyit a tésztából, arra 1 evőkanálnyi pudingot csorgatok, majd a háromnegyedéig töltöm tésztával. 150 fokon sütöm.

Pillecukrot melegítek a mikróban, nagyjából 1 percig, amihez púpos kanál porcukrot és keményítőt keverek. Rákenem a süteményre még melegen. Tetszés szerint tehetek hozzá természetes ételszínezéket, és más színnel kis pöttyöket teszek rá. Hagyom hűlni, majd tálalom.

A massza hűtőben sokáig tárolható.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Marcipán küldte. Köszönjük!