Húsvéti nyulak és kacsák

Húsvéti nyulak és kacsák
Elkészítési idő
5,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg vaj
  • 1 pohár 20 %-os tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • a tetejére:
  • 1 db tojás
  • 5 dkg tökmag, napraforgó, lenmag, szezámmag
  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg vaj
  • 1 pohár 20 %-os tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 db tojás
  • 5 dkg tökmag, napraforgó, lenmag, szezámmag

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Előkészítünk egy nyuszi- és egy liba szaggatót, és fele-fele arányban kiszúrjuk vele a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük vele a tésztákat. A libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból, majd az állatkák testére lenmagot és szezámmagot szórunk. (Volt, amikor még rudakat is és köröket is szaggattam a tészta feléből. Természetesen ezekre is szórtam magvakat.)

Ezután berakjuk a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 18-20 percig sütjük. Ha kezd színesedni, akkor jó.

Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük az állatkákat. Nem kell sem hűtőbe, sem zárt edénybe rakni, simán a tányéron is eláll jó pár napig, és nagyon porhanyós marad, nem keményedik meg.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!