Húsvéti narancsos-túrós torta

Húsvéti narancsos-túrós torta
Elkészítési idő
1,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • piros, zöld, sárga ételfesték
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 szép nagy narancs
  • a tetejére:
  • 25 dkg fondant
  • a torta bevonásához:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone krémsajt
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ételfestékek
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 szép nagy narancs
  • 25 dkg fondant
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone krémsajt

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A habhoz adjuk a tojássárgáját, összeforgatjuk, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát is beleszitáljuk és finoman összedolgozzuk. 3 részre szedjük a krémet, az egyikhez sárga, a másikhoz piros, a harmadikhoz pedig zöld ételfestéket adunk. Addig színezzük, amíg a kívánt árnyalatot meg nem kapjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 18 cm átmérőjű tortaformában, egyenként 10-10 percig sütjük őket.

Elkészítjük a krémet. Ehhez a pudingporból, a tejből és cukorból sűrű krémet főzünk és kihűtjük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint, a vanília aromát és a túrót, majd a végén belereszeljük a narancs héját. Összeállítjuk a tortát. Alulra kerül a piros tortalap, rá a krém, aztán a sárga tortalap, megint krém, és végül a torta oldalát és tetejét is bekenjük a maradék krémmel, hogy a fondant rá tudjon tapadni a tortára.

A fondantot vékony kis lappá nyújtjuk, és befedjük vele a tortát.

A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a krémsajtot. Két részre osztjuk – 1/3 részét narancssárgára, 2/3 részét zöldre festjük. Lapított habkinyomóval répákat rajzolunk a torta oldalára. Szintén lapított kinyomóval pedig leveleket készítünk rá. Váltunk kinyomófejet, és kis vékony lyukúval folytatjuk. A torta közepére kis fészket nyomunk és virágokkal, tojásokkal díszítjük.

(Természetesen más alkalomra, más mintát is tehetünk rá.)

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!