Húsvéti mini nyúl cipók

Húsvéti mini nyúl cipók

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1/2 tasak szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • 1,75 dl tej
  • 1 tojás

Elkészítés:

A lisztet nagy tálban alaposan elkeverjük az élesztővel, a cukorral és 1 mk. sóval. Belemorzsoljuk a vajat, ezután apránként hozzáadjuk a tejet, és beleütjük a tojást. Körültekintően összedolgozzuk, csomómentes, rugalmas tésztává kell gyúrnunk. Gombóccá formázzuk, a tetejét kicsit meglisztezzük, majd meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztünk.

A megkelt tésztából ujjainkkal enyhén kinyomkodjuk a levegőt, majd 20 egyenlő részre osztjuk, és két tenyerünk között oválisokra sodorjuk. Egyharmad résznél a tetejébe két vágást ejtünk konyhai ollóval – ez lesz a fülük. Hurkapálca, vagy egy hegyes konyhai eszköz segítségével szemeket szúrni nekik a fül elé.

Formázás után szobahőmérsékleten további 30 percig hagyjuk pihenni. Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a nyuszikat 12-15 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk