Húsvéti majonézes saláta

Húsvéti majonézes saláta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 35 dkg krumpli
  • 10 dkg alma
  • citromlé
  • bors
  • 6 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2,5 dl víz
  • 20 gramm zselatin
  • 5 db tojás

A díszítéshez:

  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • salátalevelek

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. A zöldségkeveréket és a krumplit sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk 1 citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük. A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl vízben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Őzgerincet kibéleljük fóliával. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a keménytojásokat. Befedjük a maradék salátával, ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha 1 éjszakát tud dermedni.

Neked ajánljuk