Húsvéti kalács oroszosan

Húsvéti kalács oroszosan

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3 tojássárga
  • 2 egész tojás
  • 1 kg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés:

Futtatom az élesztőt, majd a többi alapanyagot alaposan beledolgozom. Az így kapott lágy tésztát másfél óráig hagyom kelni.

Megfonom, megkenem majd cukorral meghintem a tésztát.

Egy megkent tepsiben 190 fokon aranybarnára sütöm.

Neked ajánljuk