Húsvéti francia krémes

Húsvéti francia krémes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 tasak leveles tészta

a krémhez:

  • 1,25 liter víz (én vizet használok, keményebb a krém, és olcsóbb!)
  • 6 zacskó Dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • kb. 15-20 dkg porcukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 5 dl Hulala habtejszín

Elkészítés:

A leveles tésztából a nagy gáz tepsi hátulján két lapot sütünk.

A pudingport a kétféle cukorral sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük az előzőleg keményre vert 6 tojásfehérjét, és óvatosan, lehetőleg lyukas fakanállal alulról felfelé keverve pár percig együtt főzzük.

Az egyik megsült lapot visszatesszük a formába, ami köré alufóliából keretet hajtogatunk. (Nekem van kapcsos tepsi formám).

Forrón ráöntjük a megfőtt krémet. Ha kihűlt, rákenjük a keményre felvert habot, majd rátesszük a másik lapot, amit kockára vágtunk. (Én 5x4 sort vágok belőle, így lett 20 szép nagy kocka krémes.)

A tetejére mehet csoki. Hűtőben tároljuk, legalább egy éjszakát. Alkalomhoz illőn lehet díszíteni, most húsvéti díszeket raktam rá.

A receptet Vankó Sándorné Ili küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek