Húsvéti cupcake

Húsvéti cupcake
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 150 ml tejföl
  • 150 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g finomliszt
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • *
  • a vajkrémhez:
  • 6 evőkanál víz
  • 150 g porcukor
  • 250 g vaj
  • *
  • a díszítéshez:
  • csokireszelék
  • marcipán tojások
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 150 ml tejföl
  • 150 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g finomliszt
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 150 g porcukor
  • 250 g vaj
  • csokireszelék
  • marcipán tojások

Elkészítés:

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Egy tálba tesszük a tojásokat, a tejfölt, a tejet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Jól elkeverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőporral együtt és összekeverjük. Ha túl híg lenne, akkor adagolhatunk kis lisztet hozzá, ha pedig nagyon sűrű, akkor kis tejet.

A masszát a muffinsütőben lévő papírkapszlikba kanalazzuk, és az előmelegített sütőben kb. 20 perc latt készre sütjük. Amikor elkészültek, hagyjuk őket kihűlni.

Amíg hűlnek a muffinok, addig elkészítjük a vajkrémet. A szobahőmérsékletű vajat egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a porcukor egy részét és kikavarjuk. Hozzáadjuk a vizet és a maradék porcukrot is.

Ha elkészült a krém, habzsába töltjük és tetszőleges formát nyomunk belőle a muffinok tetejére. Ezután már cupcake-ek lesznek. Csokireszelékkel szórjuk meg és marcipánból formázott tojásokat teszünk a krémre.

Az elkészült cupcake-et a hűtőbe helyezzük dermedni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti