Húsvéti brownie

Húsvéti brownie
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 4-6 nagy szeletes sütihez
  • A brownie-hoz:
  • 10 dkg étcsoki
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 6 dkg liszt
  • 12 dkg barnacukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipetnyi só
  • 2 db tojás
  • 10 dkg feketecsoki
  • 1 dl tejszín
  • 4-5 db oreo keksz
  • 4-6 szem eper
  • 10 dkg fehércsoki
  • 1 teáskanál kurkuma vagy sárga ételfesték
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • (a tepsi 20x20 cm-es
  • 4-6 nagy szeletes sütihez
  • 10 dkg étcsoki
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 6 dkg liszt
  • 12 dkg barnacukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipetnyi
  • 2 db tojás
  • 10 dkg feketecsoki
  • 1 dl tejszín
  • 4-5 db oreo keksz
  • 4-6 szem eper
  • 10 dkg fehércsoki
  • 1 teáskanál kurkuma vagy sárga ételfesték
  • 2 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A csokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk.

A lisztet elkeverjük a cukorral, a vaníliáscukorral és a sóval. Hozzákeverjük a 2 tojást úgy, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk, majd hozzáadjuk az olvasztott csoki-vaj keveréket is.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt kicsi tepsibe öntjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A feketecsokit felolvasztjuk, tejszínnel lazítjuk. Az oreot egy zacskóba tesszük, és sodrófával megcsapkodjuk, így törjük nagyobb darabokra.

Ráöntjük a brownie-ra az olvasztott csokis keveréket, megszórjuk az apróra tört keksszel.

A fehércsokit felolvasztjuk, kókuszolajjal lazítjuk, kurkumával vagy ételfestékkel színezzük. Az eperbe fanyársot (vagy hurkapálcikát) szúrunk, annak segítségével fehércsokiba mártjuk, és sütőpapíron száradni hagyjuk.

Az epreket a süteményre tesszük, kockánként egyet.