Hústekercsek grillezett édeskömény ágyon

Hústekercsek grillezett édeskömény ágyon

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 20 dkg aszalt paradicsom
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • *

a körethez:

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 20 dkg aszalt paradicsom
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • *
  • 70 dkg édeskömény
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket vízszintesen bevágjuk, kinyitjuk, majd a filéket szorosan egymás mellé téve két fólia közt kiklopfoljuk. Az aszalt paradicsomokat egymás mellé fektetjük, fóliával lefedjük, ugyanígy kiklopfoljuk.

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, végig rakjuk bazsalikomlevelekkel és az aszalt paradicsomokkal, a végén reszelt sajtot szórunk rá. Két szélét ráhajtjuk és feltekerjük szorosan. Fóliába csomagoljuk, majd hűtőben pihentetjük fél órát, hogy megtartsa a formáját.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Felforrósítjuk az olajat serpenyőben, körben megpirítjuk benne a húsokat, majd a sütőben készre sütjük 20 perc alatt. Miután kész, 10 percig pihentetjük.

Az édesköményeket megmossuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, 1 percig főzzük benne az édesköményszeleteket. Ezután jeges vízben lehűtjük, majd egy konyharuhával szárazra itatjuk. A húst után olajat melegítünk és lepirítjuk az édesköménynek mindkét oldalát. A húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk és a grillezett édesköménnyel tálaljuk.

Neked ajánljuk