Hússzeletek Dubarry módra

Hússzeletek Dubarry módra

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 4 szelet sertés rövidkarajfilé
  • 60 dkg karfiol
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg emmentáli sajt
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 dl olaj
  • 5 dkg liszt
  • kevés ételízesítő
  • kevés zsemlemorzsa
  • őrölt feketebors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A már rózsárai szedett karfiolt sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük. A kiszeletelt csirkehúst és a kiklopfolt bordaszeleteket megfűszerezzük a sóval, borssal és a szerecsendióval. A bordaszeletek végét bevagdossuk. Mindkét féle húst lisztbe mártjuk és forró olajon kisütjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a húsokat és a maradék levükkel meglocsoljuk a tetejüket. Felhevítjük a vaj és a liszt keverékét, majd hozzáadjuk a hideg tejet. Kézihabverővel kevergetve besűrítjük, megsózzuk és megborsozzuk, hozzáadunk szerecsendiót. Miután kihűlt a krém, hozzátesszük a tojássárgáját és a reszelt sajt felét. A húsok tetejére rakjuk a karfiolt, és ráöntjük a besamelt. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot és egy csipet zsemlemorzsát. 20 percig sütjük 190 fokon, ameddig aranybarnára sül.

Neked ajánljuk