Hússal töltött karalábé

Hússal töltött karalábé

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db karalábé
  • 20-30 dkg darált sertés- vagy pulykahús
  • 5 dkg rizs
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db hagyma
  • 1 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kanál liszt
  • őrölt bors
  • csipetnyi bazsalikom
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • sajt

Elkészítés:

Elkészítés: A nyers karalábékat hámozzuk meg, belsejüket karalábévájóval vájjuk ki, sózzuk be, majd rakjuk félre!

Elkészítjük a tölteléket. A felaprított hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a bazsalikomot,majd beleaprítjuk a fokhagymát. Ha összefőtt, lehúzzuk a tűzről, kihűtjük.

A húsos masszát összekeverjük a szezámmaggal, a félig megfőtt rizzsel, a tojással és a borssal.

A karalábékból öntsük ki az összegyűlt vizet, majd töltsük bele a tölteléket! Tűzálló tálba kevés étolajat öntünk, a kivájt karalábéforgáccsal befedjük az edény alját. Sózzuk, cukorral meghintjük, és a megtöltött karalábékat rátesszük. Öntsünk alá kevés vizet, majd fedő alatt tegyük be a sütőbe, közepes hőmérsékleten hagyjuk párolódni!

Ellenőrizzük a karalábék puhaságát! Ha megfelelő, a tejföllel elkevert liszttel sűrítsük be, az összevagdalt petrezselyemmel hintsük meg! Néhány percre visszatehetjük a sütőbe, feltekerve a hőmérsékletet. Legvégül sajtot olvasztunk a tetejére.

Neked ajánljuk