Hozzávalók:
  • 25 dkg darált marhahús
  • 2 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • pirospaprika
  • 5 dl víz
  • 1 zöldségleveskocka
  • 6 dkg tejföl
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 12 db canelloni tészta
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg darált marhahús
  • 2 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • pirospaprika
  • 5 dl víz
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 6 dkg tejföl
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 12 db canelloni tészta
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sajt

Hússal töltött canelloni

Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A darált húst megpirítjuk a forró olajon. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, petrezselymet, paprikát. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük.

A leveskockát feloldjuk fél liter vízben és hozzáadjuk a paradicsompürével és a tejföllel együtt az eddigi fűszeres húshoz. Felhevítjük és fűszerezzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Húsmasszával megtöltjük a canellonikat, és kivajazott tepsibe fektetjük. A tojássárgáját elkeverjük a reszelt sajttal, és megkenjük vele a canellonikat, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti