Húspogácsák karfiol rösztivel

Húspogácsák karfiol rösztivel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált szűzpecsenye (lehet csirke comb-vagy mell filé is)
  • 1 kisebb cukkini fele
  • 2 cikkely reszelt fokhagyma
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • bors

a rösztihez:

  • fél fej karfiol
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál reszelt parmezán (vagy más kemény sajt)
  • kb. 15 szál snidling
  • 5-6 szál összeaprított medvehagyma (lehet szárított vagy fagyasztott is)
  • bors

a szóráshoz:

  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

a sütéshez:

  • kókuszzsír

Elkészítés:

A húspogácsa hozzávalóit jól összedolgozzuk, 10-15 percig pihentetjük, majd fél tenyérnyi pogácsákat formázunk a masszából. A pogácsák mindkét oldalát megszórjuk zsemlemorzsával és kókuszolajban megsütjük.

A rösztihez a karfiolt aprító gépbe rakjuk, és rizsszeműre aprítjuk. Hozzátesszük a többi hozzávalót és öntöttvas serpenyőben, kevés kókuszsíron, közepesnél erősebb lángon megsütjük. Lapos húskanállal fordítjuk meg.

A húspogácsát és a rösztit friss salátával tálaljuk.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk