Húspogácsák karfiol rösztivel

Húspogácsák karfiol rösztivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg darált szűzpecsenye (lehet csirke comb-vagy mell filé is)
  • 1 kisebb cukkini fele
  • 2 cikkely reszelt fokhagyma
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • bors
  • a rösztihez:
  • fél fej karfiol
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál reszelt parmezán (vagy más kemény sajt)
  • kb. 15 szál snidling
  • 5-6 szál összeaprított medvehagyma (lehet szárított vagy fagyasztott is)
  • bors
  • a szóráshoz:
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • a sütéshez:
  • kókuszzsír
  • 30 dkg darált szűzpecsenye
  • fél db cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • bors
  • fél fej karfiol
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 15 szál snidling
  • 5-6 szál összeaprított medvehagyma
  • bors
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • kókuszzsír

Elkészítés:

A húspogácsa hozzávalóit jól összedolgozzuk, 10-15 percig pihentetjük, majd fél tenyérnyi pogácsákat formázunk a masszából. A pogácsák mindkét oldalát megszórjuk zsemlemorzsával és kókuszolajban megsütjük.

A rösztihez a karfiolt aprító gépbe rakjuk, és rizsszeműre aprítjuk. Hozzátesszük a többi hozzávalót és öntöttvas serpenyőben, kevés kókuszsíron, közepesnél erősebb lángon megsütjük. Lapos húskanállal fordítjuk meg.

A húspogácsát és a rösztit friss salátával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!