Húspogácsa pestóval, mozzarellával és paradicsommal

Húspogácsa pestóval, mozzarellával és paradicsommal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a húspogácsákhoz:
  • 200 g darált hús
  • 1 tojás
  • bors
  • őrölt kömény
  • pici pirospaprika
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál pirított vöröshagyma
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • a sütéshez-tálaláshoz:
  • mozzarella
  • pesto
  • pár szelet paradicsom
  • kevés reszelt sajt
  • saláta
  • burgonyakrokett
  • 200 g darált hús
  • 1 tojás
  • bors
  • őrölt kömény
  • pici pirospaprika
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál pirított vöröshagyma
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • mozzarella
  • pesto
  • pár szelet paradicsom
  • reszelt sajt
  • saláta
  • burgonyakrokett

Elkészítés:

A húspogácsa hozzávalóit alaposan elkeverjük, összedolgozzuk, majd 10 percet állni hagyjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A sütőtepsibe sütőpapírt teszünk, amit olajjal lekenünk. A húsmasszából pogácsákat formázunk, kicsit lelapogatjuk, majd az előmelegített sütőben 25 perig sütjük.

Ezután mindegyik húspogácsára egy szelet mozzarellát teszünk, a tetejére 1 teáskanál pestót, felszeletelt paradicsomot, kevés reszelt sajtot és visszatoljuk a már grill fokozatra állított sütőbe és 10 perc alatt készre sütjük.
Salátával, burgonyakrokettel tálaljuk.

Ízlés szerint még megszórhatjuk a tetejét kockára vágott mozzarellával.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!