Húsos-zöldséges pizzatekercs

Húsos-zöldséges pizzatekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 csomag Tante Fanny pizzatészta
  • 1 db csemegekukorica (konzerv)
  • 1 db konzerv csiperkegomba
  • 20 dkg sült hús (pl. maradék)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1,5 dl tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • a lekenéshez:
  • 1 kisebb tojás
  • 1 csomag Tante Fanny pizzatészta
  • 1 db csemegekukorica (konzerv)
  • 1 db konzerv csiperkegomba
  • 20 dkg sült hús (pl. maradék)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1,5 dl tejföl
  • őrölt színes bors
  • 1 db kisebb tojás

Elkészítés:

A konzerv kukoricát és gombát külön-külön egy szűrőbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük. (Én a gombát egy kicsit megnyomkodtam, hogy minél kevesebb víz maradjon benne.)

A pizzatésztát egy nagyobb tepsire helyezzük, majd a papírból kitekerjük. A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tésztára kenjük, majd megszórjuk a lecsepegtetett kukoricával, és a gombával.

A sült húst kisebb darabokra vágjuk fel, és szintén a tésztára szórjuk. (Felhasználhatjuk hozzá a maradék sült húst is, én pl. egy sült kacsacombot daraboltam fel...) Ezután megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, majd a papír segítségével a tésztát feltekerjük úgy, mint a bejglit.

A tojást villával kissé felverjük, és lekenjük vele a tésztát, majd megszórjuk a szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Természetesen házi pizzatésztával is elkészíthetjük a tekercset, és a tölteléket is ízlés szerint variálhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!