Húsos zöldséges frittata

Húsos zöldséges frittata

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1/2 csirkemell főzve
  • 6 db tojás
  • 2 db.sárgarépa
  • 1 csomó retek
  • 3 szál újhagyma (zöldjével együtt)
  • 2 marék spenót
  • frissen őrölt bors
  • 1 kanál olíva olaj

Elkészítés:

A főtt csirkemellet vékony csíkokra vágtam. (Ha nyersen tettem volna a serpenyőbe, sokkal nagyobb darabokban maradt volna.) A sárgarépát megtisztítottam, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat vágtam belőle körbe-körbe. Az újhagymákat és a spenótot jól megmostam, majd a hagymát zöldjével együtt felkarikáztam, a spenótot apróra daraboltam. A retket is felkarikáztam.

Kevés olajon, először a csíkokra vágott csirkemellet pirítottam meg enyhén, majd hozzáadtam a répát, a retket, kicsivel később a spenótot, és a hagymát. Enyhén sóztam, és borsot őröltem rá. Amikor kicsit megfonnyadt a spenót, és a hagyma, a közben lazán felvert, enyhén megsózott tojást is ráöntöttem, és elkevertem. Kívülről körben fa salátás lapáttal emelgettem a kialakuló lepényt úgy, hogy a nyers tojás alulra kerüljön. Amikor kezdett megszilárdulni, a serpenyő tetejére egy nagyméretű tányért borítottam, és megfordítottam az egészet.

Mindössze két percre mikróba tettem, és készre sütöttem. A tetejére is borsot őröltem.

(A mikrót ritkán használom, és ha igen, csak melegítésre, de ennél jobbat, és olcsóbbat ki sem tudtam volna találni!)

Neked ajánljuk