Elkészítés:
A körtéket megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, és nagyobb mélyedést vágunk a magház helyére, a körethúst félretesszük. A szárzellert megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Keverőtálba jól összedolgozzuk a darált húst, a tojást, a hagymát, a szárzellert, a fokhagymát, a körtehúst, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fahéjjal és fűszerpaprikával.
A masszát a körte mélyedéseibe töltjük. A fél körtéket kiolajozott hőálló tálba helyezzük, és a sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Süteményben szeretjük, de a körte nagyon jól illik húsokhoz is.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti