Húsos töltött körte

Húsos töltött körte
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 nagyobb körte
  • 1 szál szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált hús (pulyka)
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 nagyobb körte
  • 1 szál szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált hús (pulyka)
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, és nagyobb mélyedést vágunk a magház helyére, a körethúst félretesszük. A szárzellert megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Keverőtálba jól összedolgozzuk a darált húst, a tojást, a hagymát, a szárzellert, a fokhagymát, a körtehúst, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fahéjjal és fűszerpaprikával.

A masszát a körte mélyedéseibe töltjük. A fél körtéket kiolajozott hőálló tálba helyezzük, és a sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Süteményben szeretjük, de a körte nagyon jól illik húsokhoz is.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti