Húsos rakott makaróni

Húsos rakott makaróni

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni tészta
  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3,5 dl tejföl
  • 2 kiskanál paradicsom püré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál cukor
  • morzsolt oregánó
  • pirospaprika
  • étolaj
  • bors

Elkészítés:

Dinsztelem a vöröshagymát olajjal, hozzáteszem az összezúzott fokhagymát is, beszórom paprikával. Öntök hozzá kis vizet, beleteszem a paradicsompürét, a cukrot, majd fűszerezem az oregánóval és borssal. Hozzáadom a húst (előzetesen párolhatom is).

A tésztát megfőzöm, megszűröm, majd a felét egy tepsibe helyezem. A ragut elegyengetem rajta, majd ráborítom a tészta másik felét. Tejfölt locsolok rá, aztán sajttal szórom meg.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm, míg a sajt aranybarnára pirul.

Neked ajánljuk