Húsos pizza

Húsos pizza

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • Hozzávalók 4 személyre
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 4 evőkanál étolaj
  • liszt a formázáshoz
  • olaj a kenéshez

Elkészítés:

1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk, 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni 2. A lisztet keverőtálba öntjük. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska keménységű masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük 3. Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet, hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta nem tapad hozzá a tál falához. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni. 4. A tésztát átgyúrjuk, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzzuk.

5. A sütőt 220 fokra állítjuk. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal , megszórjuk pizza fűszerkeverékkel, kakukkfűvel meg egy kis majorannával. Megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, hússal stb.

Neked ajánljuk