Húsos pite gazdagon

Húsos pite gazdagon

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

6 szelethez:

a tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • vaj a kenéshez
  • *

a feltéthez:

  • 1 fej brokkoli
  • 30 dkg füstölt sertéscomb
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg sárga húsú paprika
  • 10 dkg koktél paradicsom
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:

Tálban a lisztet, a vajat, a tojást, egy csipet sót és a vizet elkeverjük, majd cipóvá gyúrjuk. Kivajazunk egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 28 cm átmérőjű körré.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a forma szélére is jusson kb. 3 cm magasan. A tésztát villával megszurkáljuk, sütőpapírt terítünk rá, és nehezéknek szárazbabot, rizst szórunk rá (így megtartja a tészta a formáját). A sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük, majd 30 percig pihentetjük.

Közben a brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és egészen apró darabokra vágjuk. Sós, forró vízben kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A füstölt sertéscombot kis kockákra vágjuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, megpirítjuk rajta a füstölt húst, és kiszedjük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát, a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A hús zsírjában megpirítjuk a hagymát, majd a sárgarépát és a paprikát is kb. 5 perc alatt.

A sütőt 200C°-ra kapcsoljuk. A zöldségeket és a füstölt húst szétterítjük a tésztán. A paradicsomot félbe vágjuk, és a tetejére tesszük. A sajtot finomra lereszeljük, összekeverjük a tejjel, a tojással és szerecsendióval, a zöldségekre öntjük. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Mikor kész, kivesszük a lepényt, 10 percet pihentetjük, majd felvágjuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk