Húsos palacsinta gombával

Húsos palacsinta gombával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg gomba
  • bors
  • fűszerpaprika
  • majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 kis pohár tejföl

A palacsintához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl szódavíz
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál majoránna

Elkészítés:

Felszeleteljük a gombát, majd felkockázzuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, fűszerpaprikával és majorannával ízesítjük. Hzzátesszük a gombát, majd ha elfőtt a leve, a darálthúst is. A hús megpirulása után felöntjük az egészet vízzel. Elkészítjük a palacsinta tésztát és közepesen vastag palacsintákat sütünk ki. A kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük a már megtöltött palacsintákat. A tejfölt összekeverjük a hús maradék szaftjával, majd a felét ráöntjük a palacsinták tetejére, ízesíthetjük reszelt sajttal is. A palacsintákat addig sütjük, ameddig meg nem barnulnak. Miután megsült, a tejfölös öntet maradék részét is ráöntjük a tetejükre.

Hasonló receptek