Húsos-lecsós rakott krumpli

Húsos-lecsós rakott krumpli

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldpaprika
  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 dl húsleves kockából
  • 4 tojás
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk az egyik megtisztított, finomra aprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, pirospaprikával, kevés sóval és borssal.

Egy mély tűzálló tálat kibélelünk szalonnaszeletekkel, és rászórjuk a meghámozott, karikára vágott burgonya felét. Erre tesszük a felkarikázott paprikát, paradicsomot és a megmaradt vöröshagymát. A darált húst egyenletesen rásimítjuk, majd rászórjuk a maradék paprikát, hagymát, a feldarabolt paradicsomot, és befedjük a maradék burgonyával.

A húslevest elkeverjük a 4 tojással, és ráöntjük a rakottasra. Az edényt lefedjük, és forró sütőben, közepes hőfokon 45 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és addig sütjük tovább, míg a teteje ropogósra, pirosra sül.

Hasonló receptek