Húsos krumpligombóc

Húsos krumpligombóc

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg sertéshús
  • 30 dkg liszt
  • hagyma
  • 1 ek. búzadara
  • 2 dkg zsír
  • 1 tojás
  • fél kk. só
  • pirospaprika

Elkészítés:

A felaprózott burgonyát, melegen áttöröm, összedolgozom liszttel, búzadarával, tojással, zsiradékkal, sóval.Az elkészült tésztát, fél centi vastagra nyújtom és felvágom nagyobb kockákra.A húsból pörköltet főzök, ha kész, a húst kiszedem és nagyon apróra darabolom.A kockákra kis pörkölthalmokat rakok és gomboccá hajtom.Sós vízben főzöm a gombócokat és ha feljönnek a tetejére, akkor kiveszem.A pörköltszaftba tejfölt keverek, felforralom és a gombócokat belerakom, így tálalom.

Neked ajánljuk