Húsos káposzta savanyú káposztából sertés lapockával

Húsos káposzta savanyú káposztából sertés lapockával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • őrölt bors
  • őrölt fűszerkömény
  • majoránna
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát kicsit zsírjára sütjük, majd beletesszük az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Kis ideig dinszteljük, majd rádobjuk a kockára vágott lapockát.

Amikor kicsit kifehéredik a hús, megszórjuk pirospaprikával, majd Piros Arannyal, és a többi fűszerrel, majd hozzáadjuk a savanyított káposztát. (Én a fűszerekből mindig keveset teszek, majd a végén szoktam készre fűszerezni, így jobban megmarad a fűszerek íze.) Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje, és készre főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászólé küldte be. Köszönjük!