Húsos hidegtál

Húsos hidegtál

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A töltött dagadóhoz:

  • 1 db felszúrt dagadó
  • 2 db tejben áztatott zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv májkrém
  • 3 tojás
  • majoránna
  • bors
  • olaj

A pulykamelltekercshez:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 1 csomag lapkasajt
  • 15 dkg gépsonka

Elkészítés:

A töltött dagadóhoz az aprított hagymát olajon dinsztelem, belerakom az áztatott és széttépkedett zsemlét, a májkrémet, fűszereket, tojás, összedolgozom és megsütöm.

Ezek után betöltöm a dagadóba és sózom, majd kikent tepsibe fektetem és olajat aláöntök, fóliával fedem, végül 220 fokon megsütöm 50 perc alatt, illetve fólia nélkül 10 percet pirítom.

A tekercshez szétnyitom a pulykamellet és sózom, 1-1 szelet sonkát és sajtot teszek rá, majd tepsiben megsütöm 50 perc alatt.

Kihűlve és felszeletelve tálalom, ízlés szerint összeállított zöldségágyon.

Neked ajánljuk