Húsos göngyölt káposzta

Húsos göngyölt káposzta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 60 dkg darált hús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 8 db savanyúkáposzta levél
  • 1 szál házi füstölt kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg rizs
  • zsír
  • pirospaprika
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bors

Elkészítés:

Zsíron kisütöm a tarják mindkét felét.

A zsiradékán darált húst pirítok, majd párolt rizst, sót és fűszereket keverek hozzá.

A leveleket megtöltöm és felgöngyölöm 1 szelet karajjal, töltelékkel, darab kolbásszal.

Kikent tepsibe teszem a csíkozott káposztát, majd rárakom a töltötteket.

180 fokon sütöm és a vége előtt még tejfölt halmozok rá.

Neked ajánljuk