Húsos göngyölt káposzta

Húsos göngyölt káposzta
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 60 dkg darált hús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 8 db savanyúkáposzta levél
  • 1 szál házi füstölt kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg rizs
  • zsír
  • pirospaprika
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bors
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 60 dkg darált hús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 8 db savanyúkáposzta levél
  • 1 szál házi füstölt kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg rizs
  • zsír
  • pirospaprika
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bors

Elkészítés:

Zsíron kisütöm a tarják mindkét felét.

A zsiradékán darált húst pirítok, majd párolt rizst, sót és fűszereket keverek hozzá.

A leveleket megtöltöm és felgöngyölöm 1 szelet karajjal, töltelékkel, darab kolbásszal.

Kikent tepsibe teszem a csíkozott káposztát, majd rárakom a töltötteket.

180 fokon sütöm és a vége előtt még tejfölt halmozok rá.