Húsos csusza

Húsos csusza
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 személyre:
  • 40 dkg csuszatészta
  • 60 dkg pulykamell
  • 6 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 40 dkg csuszatészta
  • 60 dkg pulykamell
  • 6 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejföl

Elkészítés:

Bő enyhén sós vizet forralunk, majd kifőzzük benne a tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük.

A pulykamellet falatnyi kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

A sajtokat lereszeljük, 5 dkg trappistát félreteszünk. A többi sajtot, a tejfölt, a petrezselymet és a húst összekeverjük a tésztával. Azt a vajat is belecsorgatjuk, amiben a hús sült.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Tűzálló tálat kivajazunk és beleöntjük a húsos tésztát, a tetejére szórjuk a félretett sajtot. A sütőben 25-30 percig sütjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti