Húsos canelloni

Húsos canelloni

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag canelloni

A töltelékhez:

  • 1 hagyma
  • olaj
  • 60 dkg darált hús
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt

A mártáshoz:

  • 10 dkg vaj
  • 4 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágom, pici zsiradékon megdinsztelem. Beleteszem a darált húst, 10 percig kevergetem, hozzászórom a zsemlemorzsát. Utána hozzáöntöm a tejfölt, összeforralom, lehúzom a tűzről, és belekeverem a reszelt sajtot.

A mártáshoz a vajon megfuttatom a lisztet, fölengedem fél liter tejjel, majd a tejföllel, összeforralom. Lassú tűzön hozzákeverem a reszelt sajtot, sűrűre főzöm.

A mártásnak negyedével kikenek egy kb. 20x25 cm-es tepszit, így teszem bele szép sorba a megtöltött tésztarudakat. A tésztát nyersen szoktam tölteni, nem kell megfőzni. A maradék mártással leöntöm, és előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

Hasonló receptek