Húsmentes töltött padlizsán

Húsmentes töltött padlizsán

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg padlizsán
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg szójaliszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • kakukkfű
  • 2 db paradicsom
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, és hosszában félbevágjuk. A belsejét kivájjuk, majd félig átsütjük, kivajazott tepsibe rakjuk, azután sóval, borssal fűszerezzük.

A padlizsán kivájt belsejét és a gombát apróra vágjuk. A finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gomba- és padlizsánvagdalékot. Tovább pirítjuk, ha a leve majdnem elpárolgott, meghintjük kevés szójaliszttel, összekeverjük, és annyi tejjel engedjük fel, amennyit fölvesz. Addig forraljuk, amíg nem válik el az edény falától. Beletesszük a tojásokat, gyorsan összekeverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.

Ezt a vagdalékot beletöltjük az elősütött padlizsánokba, a tetejére rakjuk a paradicsomkarikákat, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztot vajjal.

Neked ajánljuk