Húsleves sertéshúsból

Húsleves sertéshúsból
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg húsos sertéscsont
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db burgonya
  • 2-3 szál petrezselyemzöld
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kisebb zellergumó
  • víz (kb. 2 liter)
  • 5 szem egész fekete bors
  • 1 csipet egész kömény
  • 1 húsleveskocka
  • 1 kg húsos sertéscsont
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db burgonya
  • 2-3 szál petrezselyemzöld
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kisebb zellergumó
  • víz
  • 5 szem egész fekete bors
  • 1 csipet egész kömény
  • 1 húsleveskocka

Elkészítés:

A húsos csontot lemossuk, majd egy mélyebb, leveses edénybe helyezzük. Felöntjük 2 liter vízzel, majd felforraljuk. Amikor felforrt, leszedjük a tetejéről a habot.

A zöldségeket meghámozzuk, majd a sárga- és a fehérrépát hosszában négybe vágva, a hagymát, a burgonyát egészben, a karalábét és a zeller gumót félbe vágva a leveshez adjuk, majd beletesszük a petrezselyemzöldet is. Sóval, a szemes fekete borssal, köménnyel és a húsleves kockával ízesítjük.

A levest takaréklángon főzzük kb. 2 órán keresztül, ameddig a hús megpuhul, és könnyen elválik a csonttól. A zöldségek hamarabb megfőnek, azokat hamarabb ki kell szedni a levesből.

Amikor készre főtt a leves, kiszedjük egy tálba a húst és egy másik tálba sűrű szűrűn átöntjük levest. (Azért kell a levest leszűrni, mert így az apró zöldségek, hús darabok nem kerülnek a levesbe, az szép tiszta lesz.)

A levest főtt tésztával és a levesben főtt hússal, zöldségekkel tálaljuk

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti