Húsleves csirkeszárnnyal

Húsleves csirkeszárnnyal
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 db csirkecomb
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 db csirkenyak
  • 1 db far-hát
  • 1 db szív
  • 1 db zúza
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db krumpli
  • 1 db karalábé
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db fehérrépa
  • 5 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál Vegeta
  • 1 kávéskanál egész bors
  • ízlés szerint só
  • 2 db csirkecomb
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 db csirkenyak
  • 1 db far-hát
  • 1 db szív
  • 1 db zúza
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db krumpli
  • 1 db karalábé
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db fehérrépa
  • 5 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál Vegeta
  • 1 kávéskanál egész bors

Elkészítés:

A csirkehúsokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni egy 5 literes fazékban. Amikor forrni kezd, leszűrjük a habját és takarék lángon főzzük tovább.

A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat felszeleteljük. A zöldségeket a húshoz adjuk, majd a leveskockákat is belekeverjük. Ízesítjük még Vegetával és sóval, (utóbbival óvatosan kell bánni, mert a leveskocka is sós.) végül rászórjuk az egész borsot és nagyon lassú tűzön főzzük. Ha minden puhára főtt, és ha szép áttetsző színe lett, készen is van.

A húsokat kifilézzük, tányérra tesszük és cérnametélttel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!