Hűsítő görögdinnye pohárkrém

Hűsítő görögdinnye pohárkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 pohárhoz:
  • 50-60 dkg felkockázott görögdinnye (mag nélkül)
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 10 dkg mandulaforgács
  • 50-60 dkg felkockázott görögdinnye (mag nélkül)
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 10 dkg mandulaforgács

Elkészítés:

A kimagozott és felkockázott görögdinnyét a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön. A porcukorhoz hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint citromlevet, majd simára keverjük.

A Hulalát (vagy habtejszínt) közepesen kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez.

A mandulaforgácsot egy teflon serpenyőbe tesszük, majd rázogatva, pár pillanat alatt világos zsemleszínűre pörköljük. Ezután átöntjük egy tányérba, nehogy túlpörkölődjön a még meleg serpenyőben.

Tálalás előtt a hűtőből kivesszük a felkockázott görögdinnyét, majd a mascarponekrémmel váltakozva a poharakba kanalazzuk. Ezután megszórjuk az előzőleg megpörkölt mandulaforgáccsal és rögtön tálaljuk.

(A poharakba kanalazás után rögtön fogyasszuk el, mert különben a dinnye levet enged, és élvezhetetlen, vizes lesz a desszertünk.)

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!