Hűsítő akácszörp

Hűsítő akácszörp

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1,8 liter akácvirág
  • 1,7 kg cukor
  • 2 felszeletelt citrom
  • 2 dkg citromsav
  • 1,7 l víz

Elkészítés:

Belerakom egy 5 literes üvegbe az akácvirágot, ízesítem citromsavval, citromszeletekkel és cukorral, majd felöntöm vízzel. Egyelőre nem kavarom el és így hagyom egy éjszakát állni. Másnap reggel már átkavarhatom és hűvösebb helyen hagyom érlelődni, nagyjából 5 napig, de minden nap átkeverem a szörpöt. Ezek után leszűrve palackozom, de az üvegek tetejére 2 fóliát rakok és közéjük nátrium-benzoát kerül, majd a tetejét rácsavarom.

Neked ajánljuk