Húsimádó-töltött káposzta

Húsimádó-töltött káposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 2,5 kg savanyú káposzta
  • 15 savanyúkáposzta-levél
  • 1 db nagyobb füstölt hátsó csülök
  • 2 kg oldalas
  • 4 fej vöröshagyma
  • 8 dkg zsír
  • 15 db babérlevél
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 tk. egész bors
  • A töltelékhez:
  • 2 kg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 dl rizs
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 mk. őrölt bors
  • 2,5 kg savanyú káposzta
  • 15 savanyúkáposzta-levél
  • 1 db nagyobb füstölt hátsó csülök
  • 2 kg oldalas
  • 6 fej vöröshagyma
  • 8 dkg zsír
  • 15 db babérlevél
  • 1,5 ek. pirospaprika
  • 1 tk. egész bors
  • 2 kg darált hús
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 dl rizs
  • 1 mk. őrölt bors

Elkészítés:

A csülköt a csont mellett kettévágjuk, a savanyú káposztát kimossuk.

A töltelékhez az aprított hagymákat, rizst, darált húst és a fűszereket összedolgozzuk.

A karikázott vöröshagymát zsíron dinszteljük, majd mehet rá a kétharmad savanyú káposzta, bors, babérlevél.

Hozzáadjuk a csülköt, ráhalmozzuk a megtöltött káposztákat és az oldalasdarabokat.

Befedjük a maradék káposztával és pirospaprikával hintve, felöntjük vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt főzzük, nagyjából 1,5 órát.