Húsgombócos savanyú káposzta

Húsgombócos savanyú káposzta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • őrölt feketebors
  • egész kömény
  • őrölt pirospaprika
  • kapor
  • egész feketebors
  • 2 babér
  • 1 tojás

A rántáshoz:

  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A darált húshoz adjuk hozzá a tojást, a rizst, a vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Ízesítsük meg majoránnával, őrölt borssal, pirospaprikával, sóval és keverjük el alaposan.

A szalonnát süssük ki, dinszteljük meg benne a fél vöröshagymát, szórjuk meg pirospaprikával és keverjük bele a káposzta felét.

Formáljunk a húsmasszából gombócokat és tegyük a káposztára. A maradék káposztával fedjük be, adjuk hozzá a babért, pár szem egész feketeborsot, majd szórjunk rá egész köményt. Öntsük fel vízzel és főzzük 45 percig.

Közben készítsünk rántást, majd a gombócokat szedjük ki és rántsuk be a káposztát. Ízesítsük meg borsikafűvel, pár csepp ecettel, kevés cukorral.

A gombócokat rakjuk vissza a káposzta tetejére, majd forraljuk össze.

Tejföllel tálaljuk.

Neked ajánljuk