Húsgombócleves gluténmentesen

Húsgombócleves gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gombóchoz:
  • 200 g darált hús
  • 1 tojás
  • pici pirospaprika
  • bors
  • 1/4 apróra vágott dinsztelt hagyma
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • valamint:
  • negyed hagyma összevágva
  • kevés zsír
  • 250 g leveszöldség (répa, petrezselyem, borsó)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 2 l húsleves alaplé
  • a galuskához:
  • 1 tojás
  • kukoricaliszt
  • pici víz
  • 200 g darált hús
  • 1 db tojás
  • pici pirospaprika
  • bors
  • 1/4 apróra vágott dinsztelt hagyma
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • negyed hagyma összevágva
  • kevés zsír
  • 250 g leveszöldség (répa, petrezselyem, borsó)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 2 l húsleves alaplé
  • 1 tojás
  • kukoricaliszt
  • pici víz

Elkészítés:

A húsgombóchoz a darált húst, a tojással, sóval, pici pirospaprikával, borssal, az apróra vágott, dinsztelt hagymával és az útifűmaghéjjal összekeverjük-gyúrjuk, és sós vízben kifőzzük.

A másik negyed hagymát kevés zsíron megdinszteljük, rádobjuk a felkockázott leveszöldséget, sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, hozzáadjuk a petrezselymet, felöntjük a húsleves alaplével. Ha megpuhult a zöldség kifőzzük a levesben a kukorica galuskákat majd a húsgombócokat is hozzáadjuk és úgy tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti