Húsgombócleves

Húsgombócleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db kisebb karalábé
  • 2 kisebb burgonya
  • 30 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2-3 csapott evőkanál búzadara
  • húsleves kocka
  • 1 marék csigatészta
  • őrölt feketebors
  • 1-2 szál petrezselyemzöld
  • 1,5 l víz
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db kisebb karalábé
  • 2 kisebb burgonya
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 2-3 csapott evőkanál búzadara
  • húsleves kocka
  • 1 marék csigatészta
  • őrölt feketebors
  • 1-2 szál petrezselyemzöld
  • 1,5 l víz

Elkészítés:

A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy magas falú fazékba tesszük és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd takaréklángra vesszük és beletesszük a petrezselyemzöldet és a húsleves kockát.

A húsgombóchoz a darált hús egy edénybe tesszük, hozzáadunk 1 db tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. Ezután hozzáadunk egy kevés búzadarát és összedolgozzuk a hússal. Ezután a maradék búzadarát is beledolgozzuk. A lényeg, hogy formázható, nem morzsolódó masszát kapjunk.

A masszából gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe, és megfőzzük. (A gombócok akkor főttek meg, ha félbe vágva látszik, hogy a közepe is világos színű.) Ha a gombócok megfőttek, beletesszük a tésztát és készre főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti