Húsgombóc tésztával

Húsgombóc tésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • kevés olaj
  • a mártáshoz:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kb.3-4 dl paradicsompüré
  • 2,5 dl víz
  • 1 tasak bolognai por
  • bors
  • a tetejére:
  • reszelt sajt
  • 50 dkg darált hús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kb.3-4 dl paradicsompüré
  • 2,5 dl víz
  • 1 tasak bolognai por
  • bors
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A húsgombócok összes hozzávalóját egy nagy tálban összedolgozzuk, majd kisebb gombócokat formálunk belőle. Kevés olajban a húsgolyókat elősütjük.

A mártáshoz az olajat megmelegítjük, beleöntjük a paradicsompürét, felöntjük a vízzel elkevert bolognai porral. Fűszerezzük és rottyantunk egyet rajta.

A gombócokat egy nagy jénaiba rakjuk, ráöntjük a szószt, és 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 perc alatt megsütjük.

Kifőzött spagetti tésztával tálaljuk. Sajtot reszelünk, azzal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti