Húsgombóc paradicsomszószban tésztaágyon

Húsgombóc paradicsomszószban tésztaágyon

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1
  • kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • tej
  • kenyér
  • bors
  • paradicsomlé vagy paradicsompüré
  • masni tészta
  • étolaj

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a tejben áztatott kenyeret, és sóval, borssal ízesítjük.

Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon megsütjük. Kközben még hozzáadunk egy pici apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és egy kis petrezselymet, majd felöntjük sűrű paradicsomlével vagy pürével és összeforraljuk.

Sós vízben kifőzött masni tésztára tálaljuk.

Neked ajánljuk