Húsgombóc paradicsomszószban tésztaágyon

Húsgombóc paradicsomszószban tésztaágyon
Elkészítési idő
5,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • tej
  • kenyér
  • bors
  • paradicsomlé vagy paradicsompüré
  • masni tészta
  • étolaj
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • tej
  • kenyér
  • bors
  • paradicsompüré
  • masni tészta
  • étolaj

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a tejben áztatott kenyeret, és sóval, borssal ízesítjük.

Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon megsütjük. Kközben még hozzáadunk egy pici apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és egy kis petrezselymet, majd felöntjük sűrű paradicsomlével vagy pürével és összeforraljuk.

Sós vízben kifőzött masni tésztára tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti