Húsgombóc paradicsomszószban tésztaágyon

Húsgombóc paradicsomszószban tésztaágyon
Elkészítési idő
5,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • tej
  • kenyér
  • bors
  • paradicsomlé vagy paradicsompüré
  • masni tészta
  • étolaj
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • tej
  • kenyér
  • bors
  • paradicsompüré
  • masni tészta
  • étolaj

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a tejben áztatott kenyeret, és sóval, borssal ízesítjük.

Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon megsütjük. Kközben még hozzáadunk egy pici apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és egy kis petrezselymet, majd felöntjük sűrű paradicsomlével vagy pürével és összeforraljuk.

Sós vízben kifőzött masni tésztára tálaljuk.