Húsgombóc gombaraguval

Húsgombóc gombaraguval

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 10 személyre:

  • 1,5 kg sertéshús
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 6 dkg liszt
  • törött bors

Elkészítés:

Az aprított hagymát 2 dkg zsíron dinsztelem és a darált hússal, tojással, párolt rizzsel, sóval, borssal összedolgozom.

Vizes kézzel kb. 20 gombócot gyúrok és zsíron kisütöm őket.

Sütőednybe pakolom a gombócokat és ujjnyi vizet aláöntök.

A szeletelt gombát a visszamaradt zsiradékon pirítom, liszttel hintve keverem és 1 dl vízzel, 3 dl tejföllel átforralom.

A hús mellé halmozom és 15-20 percet párolom.

Neked ajánljuk