Húsgombóc gerslis lecsóval

Húsgombóc gerslis lecsóval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 70 dkg paradicsom
  • 50 dkg paprika
  • 10 dkg gersli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 mk. kömény
  • 1/2 mk. fehérbors

Elkészítés:

A gerslit beáztatom.

A darált húst, áttört fokhagymát, köményt, fűszerpaprikát, sót, borsot összekeverem és golyókat formázok belőle.

Zsiradékon kisütöm őket.

A visszamaradt zsiradékon kockázott szalonnát lesütök, majd vele dinsztelem a szeletelt hagymát és mehet bele a csíkozott paprika, végül a paradicsom.

Ha levet enged akkor hozzáadom a gerlsit és fedő alatt puhára főzöm 20-30 perc alatt.

Végül a gombócokat a gerslis keverékkel tálalom.

Neked ajánljuk