Hús-hal saslik lime-mal

Hús-hal saslik lime-mal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg sertésszűz
  • 20 dkg tőkehalfilé
  • 2 lime
  • durvára tört színes bors
  • 1 dl olívaolaj

A tojásos stircelt burgonyához:

  • 70 dkg héjában főtt burgonya
  • 4 tojás
  • frissen őrölt bors
  • 1 kápia paprika
  • 1 csokor snidling
  • 2 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés:

A megmosott, csirkemellfilét, sertésszűzet és tőkehalfilét egyforma kockákra vágunk. A lime-ot hosszában félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.

A körethez a héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és burgonyanyomóval összetörjük.

A csirke-, sertés- és halkockákat a lime-szeletekkel váltakozva nyársra húzzuk, és sóval, durvára tört színes borssal fűszerezzük. Ezután meglocsoljuk olívaolajjal, és forró grillen 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

A törtburgonyát a felvert tojásokkal elkeverjük, sóval, borssal, az apróra vágott kápia paprikával, snidlinggel ízesítjük, majd olajozott serpenyőbe szedjük, 5 perc alatt pirosra sütjük.

Neked ajánljuk