Hurkás hasé

Hurkás hasé

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 x10 dkg hurka (véres, húsos, májas)
  • 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
  • 1 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál szezámmag
  • valamint:
  • 1 db 9,5 cm átmérőjű kiszúró

Elkészítés:

A mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk. A kiszúróval kiszúrunk, majd a maradék tésztát újra összegyúrva ismét kinyújtjuk, kiszúrjuk – így kb. 14 kerek lapot kapunk.

A hurkákról a belet eltávolítjuk, és 1,5 cm kerek darabokra vágjuk. A tészták széleit felvert tojásfehérjével megkenjük. A hurka darabokat szétosztjuk a kerek lapokon, és a felébe egy kicsit szétnyomkodjuk. Félbe hajtjuk és villával félkörben a széleit lenyomkodjuk.

Zsírpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, és lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.

Kihűlés után akár salátával vagy kedvenc mártogatósunkkal tálaljuk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk