Hungária szelet

Hungária szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 egész tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt dió
  • kevés sütőpor
  • 1 mokkáskanál szalalkáli
  • 5 evőkanál víz

A krémhez:

  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 cl rum
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál liszt

A csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A masszát kétfelé vesszük.

Kikent, tepsibe a massza egyik felént belekenjük. A massza másik felébe beletesszük az őrölt diót, a szalalkálit, és a tepsi üres részeire rakjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.

A tejben sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez, és simára keverjük. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, és hideg helyre tesszük.

Másnap az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal, és a formára kenjük

Neked ajánljuk