Hungária szelet

Hungária szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • *
  • a krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 5 dkg darált dió
  • *
  • a tetejére:
  • 15 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj
  • (a tepsi mérete: 25 x 35 cm)
  • 5 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához az 5 tojássárgáját a porcukorral és 5 evőkanál vízzel kikeverjük. Újabb 5 kanál vizet adunk hozzá és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a darált diót. A diós felét a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára öntjük, a piskótát a tetejére, majd lassú tűznél (175 fok körül) megsütjük.

A krémhez a tejet felfőzzük a liszttel. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a rummal és végül a darált dióval.

A két krémet összekeverjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd gőzön megolvasztott csokoládéval bevonjuk.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti